• Lorem ipsum
18 Maart 2024
Nieuwe pixel-wash van JB-Lighting: Sparx 9
Een kleine en met 9,8 kg zeer lichte en compacte pixel-wash die perfect aansluit bij het assortiment moving heads. De Sparx 9 is uitgerust met 7x 40 watt RGBW OSRAM-leds en beschikt met zijn nieuw ontwikkelde optiek over indrukwek ...
Lees meer
16 Februari 2024
OSRAM alternatieven voor Tungsram-lampen
De lampenfabrikant Tungsram als zodanig bestaat niet meer en daarmee ook het merk General Electric. We zetten alternatieve lampen van het merk OSRAM op een rij. Voor de Tungsram-restanten hanteren we zeer aantrekkelijke kortingen. ...
Lees meer
7 Februari 2024
Voice-Acoustic VADAS 12K4D: geavanceerd werkpaard met 4x 3000W
Met de VADAS 12K4D introduceert Voice-Acoustic een baanbrekende eindversterker met een vermogen van 4x 3.000W en geavanceerde bediening en vergaande beveiliging tegen barre omstandigheden en gebruiksfouten. Met analoge inputs, AES ...
Lees meer
31 Januari 2024
Lichtste 12"-wedge in zijn klasse
Met de CXN-12 presenteert Voice-Acoustic de kleinste en lichtste 12" floor monitor in zijn klasse. De vormgeving is uiterst discreet, vochtbestendig en robuust. Verzonken en naar beneden gericht aansluitpaneel.
Lees meer
Prolight + Sound 2024 Frankfurter Messe
Een vast onderdeel van onze internationale agenda is Prolight + Sound in de Frankfurter Messe. We ontmoeten daar veel collega's die zich bezig houden met podium- en evenemententechnologie.
ISE2024 in Barcelona
ISE2024 in Barcelona
30 januari - 2 februari 2024
Natuurlijk gaan we ook naar de ISE in Barcelona. Graag ontmoeten we je daar om je te informeren over producten die onze buitenlandse partners daar showen.

Podiumtechniek is een bedrijf in de entertainmentindustrie met vijf kernonderdelen. Ten eerste, wij produceren onder ons eigen merk ModulAir producten die ontworpen zijn met aandacht voor detail en innovatie. Ten tweede, wij zijn binnen de Benelux exclusieve vertegenwoordiger van diverse A-merken en bieden onze klanten hoogwaardige apparatuur voor gebruik op podia, bij evenementen en in expositieruimtes.

Daarnaast begeleiden we projecten zoals verbouwingen en renovaties in de entertainmentindustrie, waarbij we niet alleen technische expertise inbrengen, maar ook proactief meedenken over verduurzamingstransities. We bieden advies gebaseerd op de nieuwste trends en duurzame oplossingen om ervoor te zorgen dat projecten toekomstbestendig zijn. Onze serviceafdeling zorgt voor onderhoud en reparatie van producten, en voert garanties uit voor onze exclusieve merken, waarmee we de betrouwbaarheid en levensduur van deze apparatuur kunnen garanderen.

Ten slotte, we beschikken over een groothandel in de vorm van een webshop met niet alleen onze eigen exclusieve merken, maar ook andere gerenommeerde A-merken zoals Nichiban tape, Sennheiser, Osram lampen en nog veel meer. Bij Podiumtechniek streven we ernaar om een volledige service te bieden die past bij elke behoefte binnen de theater-, concert- en museumbranche en de entertainmentindustrie in het algemeen.

De markt heeft niet altijd oplossingen voor specifieke behoeften. Daarom ontwerpt Podiumtechniek B.V. unieke producten onder de merknaam ModulAir, waarbij creativiteit en probleemoplossend denken samenkomen. ModulAir is ons antwoord op deze hiaten in de markt, en we hebben een breed scala aan producten ontwikkeld om in deze behoeften te voorzien.

Een greep uit de onderscheidende producten binnen de ModulAir-lijn zijn de magnetische microfoonbevestiging, de Loadcheck hartingtester en de Beampointer met beugel - Reddot voor volgspot. Een van onze meest innovatieve creaties is de A-BEE, een zender/ontvanger-systeem dat DMX-commando's kan verzenden vanaf elke positie binnen een zaal of locatie.

De essentie van ModulAir is het ‘ModulAir-principe’

Het ModulAir-principe is gebaseerd op het zelf samenstellen en monteren van stageblokken, wanddozen en 19-inch-racks. Deze producten zijn ontworpen om eenvoudig zelf te assembleren, vaak zonder de noodzaak van solderen, en is ideaal voor beperkte budgetten.

Het ModulAir-systeem biedt diverse opties, waaronder pcb's met XLR-aansluitingen (Neutrik), PCB's met XLR 5PIN-connectors, en pcb-printplaten TEN47 37P Male. Daarnaast is het toepasbaar in diverse behuizingen, wat het systeem uiterst veelzijdig en flexibel maakt.

Podiumtechniek heeft zich gevestigd als de exclusieve distributeur van een zorgvuldig geselecteerde reeks prestigieuze merken. We kiezen voor merken die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen en die zich inzetten voor een zo bescheiden mogelijke ecologische voetafdruk. Zo hebben wij een nauwe samenwerking met merken als SRS-Group, JB-Lighting, Voice-Acoustic en TENNAX, die er bewust voor kiezen in Europa produceren; respectievelijk in Slowakije en Duitsland. We versterken onze collectie met producten van SPX-Lighting uit Frankrijk en LDR uit Italië.

Op het gebied van geluidstechnologie zijn we exclusief distributeur van merken als JAG-microphones, Voice-Acoustic, TENNAX, BAGAX en RF-Toolbox. Deze merken staan bekend om hun hoogwaardige geluidskwaliteit en hoge level van betrouwbaarheid.

Voor rigging-oplossingen hebben we Vertitruss, HOF Alutec, CJS-Europe en SRS-Rigging in onze portfolio. Deze merken worden in de sector buitengewoon gewaardeerd vanwege hun robuustheid, veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Tot slot zijn we bijzonder trots op onze samenwerking met SRS-Power, een Europese leider op het gebied van stroomverdeling.

Bij al deze merken bieden we de mogelijkheid tot demonstraties op locatie, verlenen we volledige service en garantie en bieden we de producten aan tegen de scherpste tarieven. Naast de expertise en creativiteit waarmee Podiumtechniek zich een vaste plaats in de branche heeft verworven, bieden we nu ook producten van andere innovatieve merken. Deze producten voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als dien van onze eigen producten.

Vertrouw op Podiumtechniek als je betrouwbare partner voor hoogwaardige podiumtechnologie. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe deze merken jouw volgende productie of project kunnen versterken

Bij Podiumtechniek hebben we een uitgebreide groothandel in de vorm van een webshop, waarin we niet alleen onze exclusieve merken aanbieden, maar ook andere topmerken zoals Nichiban, Sennheiser, Osram, Neutrik, LEE Filters, Audinate, en Wentex. Onze webshop is ontworpen om een soepele en gebruiksvriendelijke winkelervaring te bieden, met een duidelijk overzicht van producten en prijzen.

Wij werken met een accountmodel op onze webshop, waardoor je na registratie direct toegang krijgt tot onze scherpste prijzen. Een account aanmaken is eenvoudig: vul gewoon je e-mailadres in en je ontvangt onmiddellijk korting op ons volledige assortiment.

''We streven ernaar om voor alle technische benodigdheden onestopshopping te bieden''

Als een product niet te vinden is in onze webshop, aarzel dan niet om ons ernaar te vragen - we doen ons uiterste best om een passend voorstel te doen.
We doen er alles aan om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Mocht je ergens anders een lagere prijs vinden, laat het ons dan weten. We kijken graag wat we nog meer voor je kunnen betekenen. Onze focus ligt altijd op het bieden van de meest concurrerende prijzen zonder in te boeten aan kwaliteit.
We streven ernaar zoveel mogelijk producten op voorraad te hebben, zodat we dezelfde werkdag nog kunnen verzenden. Dat betekent dat je kunt rekenen op een snelle levering; géén onnodige wachttijden.

Bezoek vandaag nog onze webshop en ontdek hoe we je kunnen helpen aan de beste technische apparatuur voor je volgende project.

''Bij Podiumtechniek staan we altijd klaar om je van dienst te zijn''

Bij Podiumtechniek streven we ernaar om niet alleen technisch hoogwaardige oplossingen te leveren, maar ook ondersteuning doormiddel van een betrouwbare en efficiënte serviceafdeling. Ons team van gekwalificeerde technici staat klaar om reparaties en garantiewerkzaamheden uit te voeren en biedt daarnaast een uitgebreid pakket aan onderhoudsdiensten op locatie.

Wij geloven in het belang van een snelle en effectieve service om ervoor te zorgen dat apparatuur altijd in optimale staat verkeert. Of het nu gaat om een klein technisch probleem of een complexe reparatie, ons team is uitgerust met de noodzakelijke vaardigheden en ervaring om te allen tijde een passende oplossing te bieden.

Onze service betreft niet alleen de merken die we zelf distribueren, maar ook andere toonaangevende merken in de industrie zoals Sennheiser. We hebben vergaande kennis van de diversiteit van de technische apparatuur in verschillende toepassingen en we kunnen een breed scala aan reparaties en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Onze betrokkenheid stopt niet bij de levering van apparatuur. We zijn er om je te ondersteunen bij elke stap, van het eerste installatieproces tot aan de nazorg en onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we je van dienst kunnen zijn met onze reparatie- en serviceafdeling.

Ons team van Podiumtechniek is gespecialiseerd in het volledig beheren van projecten, vanaf de eerste schets tot de daadwerkelijke uitvoering. Wij streven naar kostenefficiënte oplossingen, waarbij we actief meedenken om binnen het beoogde budget te blijven. We zijn er om te assisteren bij het opstellen van begrotingen, te adviseren over de nieuwste technieken en te helpen bij het stellen van prioriteiten, of dat nu gaat om het inrichten van een locatie of het doen van grote investeringen.

We zijn trots op de lange reeks projecten die we inmiddels met succes hebben gerealiseerd. Van het leveren van state of the art geluidsapparatuur voor concertzalen tot het creëren van innovatieve lichtinstallaties voor musea en scholen, onze ervaring en expertise strekken zich uit over een breed scala aan applicaties. Onze werkgebieden omvatten onder andere theaters, muziekgebouwen, poppodia, musea, multimedia vergaderzalen en scholen.

''Podiumtechniek is flexibel en snel, en kan zich uitstekend verplaatsen in de opdrachtgever.'' 

Bij Podiumtechniek staan we klaar om elke uitdaging aan te gaan en de best mogelijke oplossingen te bieden. Tevreden opdrachtgevers en succesvolle projecten gedurende meer dan tien jaar zijn een bevestiging van onze inzet en vakmanschap.

9 Augustus 2023
DMX, AES en audio via CAT-kabel
Om multi-bekabeling over langere afstanden overzichtelijk te houden kun je overwegen om CAT-netwerkkabels te gebruiken. CAT-kabels zijn 8-aderig en bieden dus ruimte voor vier signaallijnen. Te gebruiken voor DMX, analoge audio of ...
Lees meer
11 Maart 2022
Welke takelsturing
Welke takelsturing heb ik nodig? Of je nu een enkel object met één takel de lucht in wilt krijgen of een uitgebreide rigging-constructie met meerdere trussen, waarbij er meerdere takels tegelijkertijd en – natuurlijk - synchro ...
Lees meer
3 Maart 2022
Overstappen op energiezuinige, duurzame led-lampen
Overstappen op energiezuinige, milieuvriendelijk geproduceerde led-lampen is geen toekomstmuziek meer. Steeds meer podia, evenementenlocaties en verhuurbedrijven experimenteren en komen tot de conclusie dat led-armaturen de invest ...
Lees meer
15 Februari 2022
Pinbezetting multiconnectors
Overzicht van de pin lay-out van multiconnectors van veel geleverde producten bij Podiumtechniek, zoals Harting 16 en 24, Socapex/CEEP/Amphenol 19- en 37-pins, TEN47/LK 25-, 37- en 150-pins.
Lees meer
Kiyoh
9,8 uit 58 beoordelingen